5 forskellige foredrag:

1. BAG BJERGENE - En beretning fra West Papua

NYHED

Promotion af PAPUA-foredrag på Facebook.jpg

En beretning fra den vestlige del af verdens næststørste ø Ny Guinea, der er besat af Indonesien. Over et interval på tre årtier skildrer forfatteren og fotografen Peter Bang sine oplevelser blandt den oprindelige urbefolkning i West Papua, der er truet med udslettelse. Foredraget er baseret på oplevelser beskrevet i bogen “PAPUA BLOD - En beretning fra West Papua” af Peter Bang.

Varighed: 1 1/2 time (2 x 45 min.), plus pause og evt. spørgsmål. Kortere variationer kan også arrangeres. Kontakt for yderligere info. Også foredrag for børn med udgangspunkt i børnebogen “Puwuls verden” om et naturfolk i West Papua.

 

2. FJERNE ØER - En beretning fra Stillehavet

NYHED

En rejse til et af de sidste folkeslag i Stillehavet, der endnu lever en tilværelse nær den oprindelige. Efter tredive års fravær vendte forfatteren og eventyreren Peter Bang tilbage til nogle af de mest isolerede øer i verden, hvor han boede hos Uwapei stammen og genså sin ungdoms paradis ø i lilleput-staten Yap i Mikronesien, der nu er ved at forsvinde p.g.a. global opvarmning. Foredraget er baseret på oplevelser beskrevet i bogen “FJERNE ØER - En beretning fra Stillehavet” af Peter Bang.

Varighed: 1 1/2 time (2 x 45 min.), plus pause og evt. spørgsmål. Kortere variationer, herunder oplæg til temaarbejde, konferencer, undervisning m.v. vedr. klimaforandringer kan også arrangeres. Kontakt for yderligere info. Også foredrag for børn med udgangspunkt i børnebogen “Den sidste skildpaddefest - Et naturfolk i Mikronesien” .

3. NED AD FLODEN - En beretning fra Nordcanada

En livsrejse med kano gennem Nordcanadas vildmark over 40 år. Foredraget tager udgangspunkt i oplevelser beskrevet i bogen ”Afsted - Rejseeventyr i Nordcanada” af Peter Bang, samt senere rejser og længerevarende ophold i ødemarken. Et foredrag om at tage afsted og leve livet mens man har det, omgivet af en stor og enerådende natur, hvor sult, bjørneangreb og skovbrand var en del af virkeligheden.

Varighed: 1 1/2 time (2 x 45 min.), plus pause og evt. spørgsmål. Kortere variationer kan også arrangeres. Kontakt for yderligere info. 

 

4. LANGS KYSTEN - En beretning fra Grønland

En tomandsekspedition over 4.500 km langs Grønlands vestkyst med en lille 17 fods båd over to somre, hvorunder storm, storis, tåge, kælvende isbjerge og farlige skær vanskeliggjorde sejladsen. Beretningen starter med et liv som sømand i handelsflåden for over 45 år siden, fulgt op med opdaterede indtryk og oplevelser fra senere rejser i Grønland; om møder med natur, dyreliv og mennesker, om fortid, nutid og fremtid.

Varighed: 1 1/2 time (2 x 45 min.), plus pause og evt. spørgsmål. Kortere variationer kan også arrangeres. Kontakt for yderligere info.

5. Vi levede af landet - En beretning fra vildmarken

Living of the land

En beretning om at overleve som jæger og fisker i ødemarken uden medbragt proviant. Et vildmarkseventyr til fods og med kano i de grønlandske fjelde uden kontakt med omverdenen. Om gamle jagtmetoder, overlevelsesteknik og møder med moskusokser og andre dyr. Om rensdyrjagt, ørredfiskeri, fjeldvandring og oplevelser med stort og småt i en vidtstrakt og uberørt natur fjernt fra civilisationen.

Varighed: 1 1/2 time (2 x 45 min.), plus pause og evt. spørgsmål. Kortere variationer kan også arrangeres. Kontakt for yderligere info.